Carnavalsvereniging De Deurdarsers wil in de voorbereiding op het 50-jarig bestaan de Raad van Elf in nieuwe pakken steken en voorzien van nieuwe steken en het bestuur in een nieuwe outfit.

Judovereniging Hikiwake ziet zich gefronteerd met nieuwe regelgeving bij de puntentelling waardoor de software van de digitale scoreborden in de dojo moeten worden vervangen.

Voetbalvereniging HOSV wil het meubilair in de kantine dat verouderd en gedateerd is, gaan vervangen.

Turnvereniging Kracht & Vriendschap wil materialen aanschaffen waarmee zowel de jongste jeugd als de oudere recreanten kunnen sporten. Deze nieuwe materialen zijn ideaal om nieuwe manieren van bewegen te leren.

Voetbalvereniging VVS’46 wil aan de Oranjehal een nieuwe opslagruimte bouwen. In deze ruimte kunnen dan de materialen voor bijv. de Kerstcross worden opgeslagen, maar ook de tractor voor het vegen van het kunstgras krijgt er een plek.

IJsclub Spanbroek-Opmeer wil de opbrengst gebruiken om te starten met het grondwerk t.b.v. de aanleg van de nieuwe ijsbaan.

Ook zal verzorgingshuis Zandhove bij een gunstige opbrengst een gift mogen ontvangen voor de aanschaf van een doe-kleden-pakket waarmee men met de bewoners gezelschapsspellen en andere activiteiten kan doen.

6 december: Gift Zandhove
Op woensdagmiddag 6 december zijn bestuursleden Ton Koelemeijer en Nicolette Veenman naar Zandhove geweest. Daar waren cliënten en vrijwilligers enthousiast spelletjes aan het doen. Een aantal van de spellen konden worden aangeschaft dankzij een gift van De Gemeenschapsveiling.
Jaarlijks probeert Stichting De Gemeenschapsveiling een project in de sociaal-maatschappelijke sector te waarderen met een gift. Dit jaar viel dus de keuze op de aanschaf van een aantal zg. spellenkleden: tafelkleden waar gezelschapsspellen op zijn afgebeeld. Een dankbaar applaus was de waardering voor de bestuursleden, maar daarna ging men weer snel op in het spel. Een mooi gebaar dus van de Stichting.

4 november: IJsbaan Spanbroek
Zaterdag 4 november vond symbolisch de overhandiging van de cheque plaats voor de IJsbaanvereniging Spanbroek-Opmeer. Het betrof projecten van twee jaren. Voor 2016 kon de vereniging investeren in aanschaf van verplaatsbare lichtmasten, voor 2017 kon dankzij De Gemeenschapsveiling het laatste grondwerk worden gerealiseerd voor de aanleg van de ijsbaan. Het wachten is nu op de vorst.