Stichting Award Opmeer: aanschaf tenten en rugzakken voor expedities

Stichting Behoud Bonifatiuskerk

Muziekvereniging Erato

Voetbalvereniging HOSV: lockers in de kleedkamers

IJsvereniging Spanbroek/Opmeer: aanschaf mobiele lichtmasten bij nieuwe ijsbaan

Turn- en gymvereniging Kracht & Vriendschap: vervanging lichten in de turnhal

Voetbalvereniging VVS’46: aanpassing Oranjehal aan o.a. volleybal, badminton

Musicalvereniging Zang & Vriendschap: oprolbare balletvloer voor de voorstellingen

Vanuit de gedachte Voor en Door de Gemeenschap gaat een gift naar Stichting Taart voor Kids.

5 februari: Lockers HOSV
(tekst HOSV) De Gemeenschapsveiling van Spanbroek kreeg vorig jaar de vraag van HOSV om mee te mogen delen in de opbrengst van de veiling. Ze wilden graag lockers aanschaffen om de waardevolle spullen van de voetballers in op te bergen tijdens wedstrijden en trainingen.  De lockers zijn aangeschaft en op zondag 5 februari werden ze officieel overhandigd aan de club. Bestuursleden Anselma van Ossenbruggen en Ton Koelemeijer van de Gemeenschapsveiling kwamen de lockers persoonlijk overhandigen aan HOSV voorzitter Jan Scheltus. Scheltus zei blij te zijn met de steun van de veiling, omdat hij zo meer service kan bieden aan leden en bezoekers.

7 januari: Overhandiging cheque aan Stichting Taart voor Kids
Jaarlijks probeert Stichting De Gemeenschapsveiling naast projecten van verenigingen of stichtingen, ook een sociaal-maatschappelijk doel te ondersteunen met een cheque. 
Voor De Gemeenschapsveiling 2016 viel de keuze op Stichting Taart voor Kids. 
Zaterdag 7 januari gingen bestuursleden van De Gemeenschapsveiling op de koffie bij Taart voor Kids en werd de cheque t.w.v. € 500 overhandigd aan Saskia Haller, grondlegger en animator van Taart voor Kids.
Stichting Taart voor Kids bakt verjaardagstaarten voor kinderen van gezinnen die ondersteund worden door bijv. de Voedselbank. De taarten worden gebakken door vrijwilligers in de hele regio. Omdat de Stichting afhankelijk is van giften om materialen aan te schaffen, was de cheque van De Gemeenschapsveiling bijzonder welkom en komt de droom van een nieuwe, grotere bak-oven, een stap dichterbij.
De gedrevenheid van het bestuur van Taart voor Kids werd duidelijk bij het verlaten van het pand: de dames Saskia Haller, Chantal Schipper en Amanda van Dijk besloten na het overhandigen van de cheque meteen een bestuursvergadering te houden.
(De foto’s zijn gemaakt door Nancy Holderbeke)