Je kunt er als organisatie alleen maar met verwondering naar kijken. Naar de recordopbrengst van De Gemeenschapsveiling. € 57.798! Penningmeesters van Spanbroek-Opmeer: spreek het eens hardop uit en geniet ervan.

Als organisatie hoop je vooraf op een volle zaal, kooplustig publiek en een gezellige avond.

Dat de catalogus goed gevuld was, dat is een bekend gegeven. Mooie pakketten, kleinere kavels en veel uitstapjes. Het draaiboek staat als een huis. Het wachten is alleen op het publiek.

En de kopers lieten het niet afweten. Sterker nog: om 20.00 uur bij de start stond de zaal van Vroeg of Laat al vol. En voor de organisatie goed nieuws: heel veel nieuwe gezichten. De PR van de deelnemende organisaties om fans en leden te stimuleren om te komen had goed uitgepakt.

Meteen vanaf de eerste kavel had afslager JP Nijmeijer de wind er goed onder. Vol humor sloeg hij de ene kavel na de andere af. De bezoekers gingen mee in zijn enthousiasme en boden grif. Tussendoor ook kleinere bedragen, soms met de gunfactor van de afslager.

De Sjoelkampioenschappen, voor het veilingbestuur een vast ijkpunt om de stemming te peilen, ging voor ruim € 1500 weg. Een topbedrag. Waar ging dit naar toe? De after-ski-party van de groupies van DJ Stämble bracht ruim € 2000 op. Tussendoor de 2 lieve schilderijtjes van Trien de Boer dan weer € 30. Monique van de Readshop en haar team organiseren een Opmeerquizavond voor het hele dorp. De eerste 6 teams betaalden daar topbedragen voor om erbij te kunnen zijn en te genieten van de speciale quizmand met lekkers.

De traditionele goed-koopjes waren er natuurlijk ook weer. Manden met wijn, flessen whisky, een koffiezetapparaat, kaaspakketten werden met blije gezichten gekocht.

Hilarisch hoogtepunt was het bieden op 3 spaarvarkens. In één zat een envelop met € 100, in de andere een consumptiemuntje. Voorzien van een helm en een veiligheidsbril sloegen de kopers hun spaarvarken kapot tot groot vermaak van de aanwezigen.

Na de laatste hamerklap voor kavel 280 (de bos bloemen) kon de eindstand bekend worden gemaakt. Het recordbedrag leverde een ovationeel applaus van de bezoekers op.

De komende periode worden de nota’s verstuurd, krijgen de aanbieders bericht wie hun kavel heeft gekocht en begint het grote nagenieten.

Voor de penningmeesters van de 12 organisaties die hun projecten kunnen verwezenlijken.

Voor de kopers die gaan genieten van hun uitstapjes, zelfgebakken taarten en hapjes.

Voor het bestuur die zich gaat buigen over het draaiboek voor De Gemeenschapsveiling 2024.

Via de social media en de website blijven we u informeren over de activiteiten en onze plannen.

Stichting De Gemeenschapsveiling zegt dank aan de aanbieders van goederen en diensten, aan de sponsors, aan de vrijwilligers, aan de Denktenk en de Vrienden van de Veiling, aan de kopers.

€ 57.798. Je wordt er stil van. Je wordt er blij van. Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn.