Na de geslaagde veilingavond 1 oktober 2022 konden de volgende projecten worden gerealiseerd, dan wel mede gefinancierd:

  • Stichting Dorpshuis De Republiek wil na het wind- en waterdicht maken van de accommodatie naast het Theaterkerkje Wadway materiaal voor de inrichting en keuken aanschaffen, waaronder een glasspoelmachine;
  • Judovereniging Hikiwake wil een bijdrage in vervanging van de judomat;
  • Stichting Kinderdorp Opmeer wil speelmateriaal aanschaffen dat jaarlijks wordt gehuurd. Gedacht wordt aan megaballen van 2 meter;
  • Handbalvereniging Meteoor wil reserveshirts en -hesjes aanschaffen;
  • Hockeyclub Spire wil de akoestiek in de nieuwe kantine aanpakken;
  • Voetbalvereniging VVS’46 wil voor al haar coaches en trainers nieuwe coachjassen aanschaffen om zo de uitstraling van de club nog meer accent te geven;
  • Gymvereniging West-Friesland / Topturnen West wil airmaterialen aanschaffen, zodat de trainingen veiliger en gerichter gegeven kunnen worden.

Hieronder een overzicht van de gerealiseerde projecten, alsmede korte berichten over de giften die we konden doen aan sociaal-maatschappelijke instellingen in de gemeenschap.

Gift Elektrische duofiets Weidehof

(Tekst van Facebook De Weidehof)
Samen bewegen in de buitenlucht met je haren wapperend in de wind. Dagelijks nemen vrijwilligers, medewerkers en familieleden van ons woonzorgcentrum Weidehof in Spanbroek bewoners mee voor een ritje op de elektrische duofiets. Uitjes die veel voor deze ouderen betekenen.
Na jarenlange trouwe dienst was één duofiets toe aan vervanging. Maar omdat er aan dit vervoermiddel een fors prijskaartje hangt, moest er ook buiten WilgaerdenLeekerweidegroep (WLGroep) gezocht worden naar financiële middelen. En met succes. Afgelopen vrijdag werd een spiksplinternieuwe elektrische duofiets, een Huka met drie trap-standen geleverd door De Graaf Mobiliteit en Welzijn, feestelijk gepresenteerd aan bewoners, vrijwilligers, familieleden en sponsoren.
Weidehof zegt dank aan o.a. De Gemeenschapsveiling voor jullie financiële bijdrage. Zonder jullie was dit nooit gelukt!

Dorpshuis Wadway

Het Dorpshuis Wadway, annex foyer van het Theaterkerkje Wadway, is alweer enige maanden open.
Toch blijft Wadway-ambassadeur Sam Broers enthousiast vertellen over de weg er naar toe, de opening en wat er allemaal al is gebeurd in het prachtige Dorpshuis.
Veilingbestuursleden Elvira v.d. Fluit en Ton Koelemeijer hoorden het verhaal van Sam met een grote glimlach aan, zeker toen hij het project van De Gemeenschapsveiling 2022 presenteerde. Uit de opbrengst kon worden geïnvesteerd in keukenapparatuur met als pronkstuk de horeca-afwasmachine.
Een mooi voorbeeld van projecten die mede dankzij De Gemeenschapsveiling gerealiseerd worden. 7 oktober gaan we ons hard maken voor 13 andere organisaties en even zovele projecten. Zet de datum in de agenda en houd de sociale media, de brievenbus en de website in de gaten.

Project Erato: Baritonsaxofoon

Erato is, als grondlegger van De Gemeenschapsveiling, vaste deelnemer aan De Gemeenschapsveiling. Het geeft de vereniging jaarlijks de mogelijkheid iets extra’s te doen. Het afgelopen jaar is de aanschaf van een bariton-saxofoon gefinancierd met de bijdrage vanuit De Gemeenschapsveiling.
Wekelijks zijn de klanken van de bariton-sax te horen tijdens de repetities van het Leerorkest, het opleidingsorkest van Erato waar kinderen en zij-instromers zich voorbereiden op een muzikale carrière in het grote orkest.

Nieuwe jassen trainers en coaches VVS’46

VVS’46 heeft met dank aan De Gemeenschapsveiling nieuwe trainers-/coachjassen kunnen aanschaffen. De trainers van de woensdagmiddag waren op 22 februari de gelukkigen die als eersten deze prachtige jassen mochten ontvangen. Zij zien er alvast weer tiptop uit.

Nieuwe judovloer Hikiwake

Hikiwake heeft, mede dankzij De Gemeenschapsveiling, nieuwe vloer in dojo
Er werd al enige tijd op gesport, op de nieuwe mat in de dojo van judo-vereniging Hikiwake. Maar zondag 19 februari was dan eindelijk de officiële onthulling. Bestuursleden Frank Dekker en Jeroen Hauwert kwamen langs om te kijken hoe tijdens de maandelijkse vaantjeswedstrijden de vloer intensief werd gebruikt.
De vloer is de vervanging van de vloer uit 2011, die ook toen mogelijk werd gemaakt door De Gemeenschapsveiling.

Gift Stichting Muziek Opmeer

Dankzij de geweldige opbrengst van de veiling van 1 oktober jl. kan Stichting De Gemeenschapsveiling niet alleen de projecten van de deelnemende vereniging ondersteunen en mogelijk maken. Zij kan ook een aantal projecten ondersteunen van sociaal-culturele organisaties.
Zo kon Stichting Muziek Opmeer blij worden gemaakt met een gift van € 1000.
Stichting Muziek Opmeer heeft als belangrijkste doel om de muziekeducatie en -participatie te bevorderen in de gemeente Opmeer. Zo is zij verantwoordelijk voor het kennis maken met muziekinstrumenten en het bevorderen van instrumentele lessen bij basisschoolkinderen.
Sinds kort krijgen ook de kinderen van de kinderdagverblijven muziekles door een impuls van Muziek Opmeer. Tante Kaatje (muziekdocente Karin Dijkstra) bezoekt wekelijkse de drie kinderdagverblijven in Opmeer.
Dankzij de gift kan een instrumentarium worden aangeschaft dat Kaatje meeneemt naar de lessen en waarmee de kinderen enthousiast zingen, musiceren en dansen.
De cheque is donderdag 17 november door veilingbestuurders Ton Koelemeijer en Femke Soederhuizen overhandigd aan Stephanie Burgerhout, Aanjager Muziek Opmeer in het bijzijn van Américo Santana Mendes, locatieleider van Partou Villa Pjotr, een van de deelnemende kinderdagverblijven.
Natuurlijk lieten de aanwezige kinderen zich hierbij muzikaal horen.

Gift Duofiets De Schakel

Dankzij de geweldige opbrengst van De Gemeenschapsveiling 2022 kan Stichting De Gemeenschapsveiling ook een aantal sociaal-maatschappelijke projecten ondersteunen. Vrijdag 20 januari werd wijksteunpunt De Schakel blij gemaakt met een cheque van € 1000.
Wijksteunpunt De Schakel is al enige tijd bezig gelden te verwerven voor een nieuwe duofiets. De bijdrage vanuit De Gemeenschapsveiling brengt realisatie van dit plan een stapje dichterbij. Iets wat de bewoners en de fietsvrijwilligers heel blij maakt. Een fietstochtje in de omgeving is iets waar veel bewoners naar uitkijken. Vrijwilligers Gert Sneekes en Johan de Wit geven aan dat het hen veel voldoening geeft als ze de blije gezichten naast hen zien.
Overigens geeft Liesbeth Ruiter, coördinatie dagbesteding, aan dat De Schakel meer fietsvrijwilligers kan gebruiken. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij De Schakel of via de Omring (088 206 89 10).

Wensboom biedt diner aan dankzij De Gemeenschapsveiling