Gemeenschapsveiling steunt Opmeer Helpt Elkaar en Wensboom

Dankzij de financiële bijdrage van mensen uit de gemeenschap, bijdragen die ondanks het uitblijven van
De Gemeenschapsveiling toch blijven binnen komen, kan De Gemeenschapsveiling deze winter een aantal maatschappelijke projecten ondersteunen met een bijdrage.
Zo kon De Wensboom Opmeer rekenen net als in 2019 rekenen op een bijdrage om wensen te realiseren, ondanks dat men niet op locatie WSPP de Leeuwplein kon uitpakken met het Dickens-dorpje.
Ook het project ‘Opmeer helpt elkaar de winter door’ kon worden gerealiseerd met een bijdrage van De Gemeenschapsveiling.

Gift Stichting Muziek Opmeer

Jaarlijks ondersteunt Stichting De Gemeenschapsveiling een cultureel-maatschappelijk project in de gemeenschap. In 2020 was gekozen voor Stichting Muziek Opmeer.
Onlangs werd door bestuursleden Nicolette Veenman en Ton Koelemeijer een cheque overhandigd aan de Muziekaanjagers Stéphanie Burgerhout en Meike Wilms.
Stichting Muziek Opmeer is door de gemeente Opmeer in het leven geroepen na het stopzetten van de muziekschool. Een van de activiteiten van Muziek Opmeer is het stimuleren van muzikale activiteiten op de basisscholen. Zo krijgen de kinderen onder schooltijd kennismakingslessen op een muziekinstrument. Kinderen die dit leuk vinden kunnen vervolgens na schooltijd 10 vervolglessen krijgen, waarna kan worden overgestapt op twee jaar muziekles tegen het lage tarief van € 125 per jaar.
Voor de binnenschoolse lessen is Muziek Opmeer bezig met het aanschaffen van een groot arsenaal aan instrumenten, die ook ingezet kunnen worden bij de regulieren muzieklessen op school. Voor dit doel zijn verschillende fondsen aangeschreven. Met de cheque van € 1000 van De Gemeenschapsveiling kunnen nog meer instrumenten worden aangeschaft.
Voor meer informatie: www.muziekopmeer.nl

(foto Nancy Holderbeke)

Merci-actie

Op 3 oktober 2020, de datum van de geplande Gemeenschapsveiling 2020, ging het bestuur op pad langs de veilingkopers van 2019. Met een welgemeend ‘merci’ voor de steun werd hen gevraagd geduld te hebben tot de volgende Gemeenschapsveiling.

Taartenactie

Om de middenstanders, onze vaste sponsors én de gemeenschap een hart onder de riem te steken in de eerste lockdownperiode, brachten we 11 weken lang iedere week één of meer taarten naar uitgelote vrienden van de veiling. Een gebaar dat zeer op prijs werd gesteld.

Gift Stichting Wensboom

Vlak voor Kerstmis stond op het WSPP de Leeuwplein een klein Dickens-achtig dorpje rond een grote Wensboom. Mensen konden daar hun wensen inhangen die ze vervuld wilden laten gaan voor dierbaren. Een gedachte die zo vlakbij het motto van Stichting De Gemeenschapsveiling “Voor de Gemeenschap, Door de Gemeenschap” staat, dat het bestuur spontaan besloot een cheque t.w.v. € 500 beschikbaar te stellen als bijdrage om de wensen te realiseren.

Silent Disco 20 juli 2020

Met veel voldoening kijken we terug op de eerste editie van de Silent Bingo. Vrijwilligers van Award Opmeer en De Gemeenschapsveiling vonden elkaar in het begeleiden van de deelnemers aan de Silent Bingo. Vanaf de balkons van de flat werd actief deelgenomen, terwijl ook op het gezellige terras fanatiek werd gespeeld. Thijs Jonker, vrijwilliger van de Award, draaide met verve de balletjes rond en riep luid en duidelijk de nummers om.
Een geslaagde samenwerking derhalve, waaraan ook Muziek Opmeer een steentje bijdroeg door de inzet van zangeres Yvonne Leek die de pauzes invulde.

Dorpsdiner 2 oktober 2021

Zaterdag 2 oktober, de eerste zaterdag van oktober. Dit keer geen Gemeenschapsveiling (die is uitgesteld naar 12 maart 2022), maar het eerste DorpsDiner.

Een volle zaal genoot in eetcafé Vroeg of Laat van heerlijk eten met tussen de gangen een Spanbroeker quiz, muziek van Great Lake (met dank aan Stichting Muziek Opmeer) en entertainment. Na afloop maakten deelnemers kans op een VIP-behandeling tijdens de veiling van 2022 en werd er gesjoeld om felbegeerde plek tijdens de volgende editie van de Open Spanbroeker SjoelKampioenschappen voor duo’s.

Een geslaagde avond, zeker voor herhaling vatbaar.

Online DorpsQuiz 12 maart 2022

Met heel veel voldoening kijken we terug op de eerste Online DorpsQuiz. Bijna 50 teams deden mee aan deze quiz, gepresenteerd en in elkaar gezet door de heren van Quiz Events. Stichting De Gemeenschapsveiling zegt dank aan Quiz Events, aan muziekvereniging Erato voor de muziekvraag, aan de verenigingen die een vraag hadden ingestuurd.
Zaterdagmiddag was het veilingbestuur al actief toen de premies werden rondgebracht bij de 12e, 24e en 36e inschrijving. Tijdens de eerste ronde van de quiz werden bij 4 uitgelote teams prijzen rondgebracht en na afloop werden de 1e, de 11e, de 22e en de 31e in de eindrangschikking verrast toen de prijzen meteen werden thuisgebracht.
We feliciteren Team Wijn Is Fijn met de 1e prijs: een workshop aangeboden en verzorgd door Nickies.
We kijken terug op een fantastische avond. Af te lezen aan de vele positieve reacties die zijn binnengekomen, waren we niet de enige.
Op naar 1 oktober.