Kavel: ‘Geef mij maar Amsterdam!’ Een geheel verzorgde fietstocht door Amsterdam o.l.v. een gids. Datum: Zondag 7 mei 2023
Aantal personen: 14
Aangeboden door: Bestuur VVS’46

Zondagmorgen vroeg vertrokken we vanaf de parkeerplaats van VVS naar onze hoofstad: de fietsen in de bus van Fietsvoordeelshop.nl met Alberto als chauffeur, de fietsers in auto’s. Onder leiding van gidsen Gerard en Douwe zouden we langs bekende en minder plekken in Amsterdam fietsen. Dat de gidsen Amsterdam goed kenden, bleek al bij de start: we konden de auto’s gratis parkeren (en dat in Amsterdam!).
Het werd een fantastische dag. Onder een voorjaarszonnetje kwamen we op plekjes waar je als toerist niet zelf zou komen. Natuurlijk ook op bekende fietsplekken als het Vondelpark en de doorgang van het Rijksmuseum. Verrast waren we door het vele groen dat in Amsterdam te zien was, door de mooie verhalen van de gidsen bij veel gebouwen waar je anders zo langs zou fietsen. Natuurlijk was er ook gedacht aan de catering, ook weer op mooi plekjes.
Het werd een dag vol verhalen. Van de gidsen, aan elkaar onderweg en natuurlijk het verhaal van de wolkbreuk die om 15.45 uur losbarstte boven Amsterdam. Zelden waren de fietsers zo snel nat als deze middag, tijd om een regenpak aan te trekken was er nauwelijks. Het kon de pret niet drukken, we doken een kroegje in om bij te komen en na de terugreis wachtten bier en bitterballen in de kantine.
Als kopers kunnen we alleen maar lof uitspreken aan de organisatie van VVS’46. Het was een topdag.