• Wie ben je?

Ik ben Marije Verwey en woon vanaf mijn geboorte in de gemeente Opmeer. Ik heb samen met mijn man Timmerfabriek Schouten in Zwaagdijk-Oost. We verkopen ramen, deuren en kozijnen. Ik kom al heel lang bij de Gemeenschapsveiling.

  • Waarom bezoek je de veiling?

Ik speelde waldhoorn bij muziekvereniging Erato en naar de veiling gaan hoorde er gewoon bij.  We vinden het belangrijk om de organisaties en verenigingen in Spanbroek/ Opmeer te ondersteunen. Elk jaar bieden we dan ook op mooie kavels en proberen we ook iets aan te bieden, dat weer geld oplevert. We vinden het gezellig om onze dorpsgenoten te ontmoeten bij mooie uitjes.

  • Met wie bezoek je de veiling?

Ik bezoek de veiling met familie en vrienden.

  • Wat is de mooiste kavel die je gekocht hebt?

Afgelopen WK mocht ik samen met mijn vriendin en 23 dorpse VVS’46 Arabieren een WK wedstrijd kijken in een omgetoverde kantine van VVS. Iedereen was verkleed en dit zijn avonden om nooit te vergeten. Maar ook het Apenkooien en het kanoën, samen met 1 van mijn zoons, door de Heerenweide waren prachtige uitjes.

  • Waarom raad jij mensen aan om de veilingavond eens te bezoeken?

Het is een gezellige avond met een hoop lol en spanning waar je veel bekenden tegenkomt maar ook nieuwe mensen ontmoet.

  • Wil je verder nog iets kwijt?

Ik zou zeggen, kom 7 oktober gezellig naar Vroeg of Laat, biedt op een mooie kavel en/of biedt zelf iets leuks aan waar op geboden kan worden. Drinken we samen een kopje thee en/of een borrel.