Kavel: Vaartocht per kano door wijk Heerenweide, met hapje en drankje en entertainment
Aantal personen: 11×2
Datum: zaterdag 24 juni 2023
Aangeboden door: Bestuur De Gemeenschapsveiling

Zaterdag 25 juni 2023 was het zover….. de dag van het Waterspektakel Heerenweide. Een nieuwe kavel, ingebracht door het bestuur van De Gemeenschapsveiling, op de afgelopen veiling. Liefst 11 duo’s hadden deze kavel weten te bemachtigen. We denken dat ze er geen spijt van hebben gehad….
Want wat was het een feest….. een stralende en warme, zonnige dag…… blije deelnemers…..blije omwonenden. Het kon niet beter.

De deelnemers verzamelden zich zoals afgesproken bij de witte brug aan de Lijstervijver. Een aantal prachtige verkleed, een ander weer in zwembroek en weer een ander in gewone kleding. Er werd begonnen met koffie en thee met wat lekkers waarna een uitleg plaatsvond van de dag die zou komen. Zo moesten de deelnemers al kano-end door de grachten van de Heerenweide diverse spellen doen. Van eendjes vangen tot ballen gooien en van meezingen met de beste Hollandse hits tot koekhappen onder de brug.  Een snelheidswedstrijd en ballonnen prikken met daarnaast nog puzzelen onderweg en een fotospel over de gevaren route aan het einde. Het fanatisme was prachtig om te zien. Iedereen ging helemaal los tijdens het laatste gemeenschappelijke potje trefbal op het water. Hilarische momenten, lachende deelnemers en nagenoeg iedereen een nat pak. Na afloop werd snel de schaduw opgezocht en werd er genoten van heerlijke hapjes en drankjes met op de achtergrond lekkere muziek van het Heerenweide Grachtenconcert uitgevoerd door Erato. Na de lekkere broodjes gemaakt door café VOL volgde de prijsuitreiking. Jappe en Sabine Dekker bleken tijdens het parcours de meeste punten te hebben binnengeharkt en gingen er vandoor met de 1e prijs: Een VIP-arrangement voor de aankomende veiling op 7 oktober. De overwinning van dit duo werd nog even goed gevierd door allen met nog een aantal borrels. Wat we volgend jaar gaan doen met deze dag…. dat weten we nog niet helemaal….. maar wellicht gaan we er wel een nieuwe traditie van maken: Waterdag Heerenweide…. We gaan het zien.

Het bestuur van de Gemeenschapsveiling wil alle deelnemers bedanken voor de gezelligheid. Daarnaast veel dank aan een aantal bewoners van de Heerenweide die betrokken waren bij de spellen en hun tuin beschikbaar stelden. Daarnaast dank aan de extra hulptroepen die ons hielpen met het organiseren van deze dag en dank aan Camping Boven het Maaiveld en Camping de Gouwe voor het beschikbaar stellen van de kano’s.

Deze hele dag was precies zoals wij het hele concept van De Gemeenschapsveiling voor ogen hebben. Een diversiteit aan inwoners van onze gemeente bij elkaar brengen, elkaar leren kennen en samen plezier maken met daarnaast nog eens veel hulp uit de gemeente bij het organiseren van deze dag.