user_mobilelogo

News2laatste nieuws

veilingaanmelden

Aanbieden koopjes     

aanmelden

Toppers Gemeenschapsveiling      

De volgende verenigingen en stichtingen zullen deelnemen aan De Gemeenschapsveiling 2022:

  • Stichting Dorpshuis De Republiek ;
  • Judovereniging Hikiwake 
  • Stichting Kinderdorp Opmeer 
  • Handbalvereniging Meteoor 
  • Hockeyclub Spire 
  • Voetbalvereniging VVS’46 
  • Gymvereniging West-Friesland / Topturnen West .

Naast onze vaste deelnemers

  • Stichting Behoud Bonifatiuskerk en
  • Muziekvereniging Erato

zullen dus 9 verenigingen / stichtingen profiteren van de opbrengst van De Gemeenschapsveiling.

Vanuit onze sociaal-maatschappelijke betrokkenheid zal, bij een goede veilingopbrengst, verzorgingshuis De Weidehof worden bedeeld met een cheque.

Stichting Dorpshuis De Republiek

In Wadway is tegen het oude Theaterkerkje een multifuncioneel gebouw geplaatst dat voor het Theaterkerkje wordt ingezet als foyer waar tijdens de pauze en na afloop iets kan worden gedronken. De Wadwayer gemeenschap maakt er ook gebruik van als plek voor het bloeiende verenigingsleven. Voor inrichting van de accommodatie wil de Stichting nog een Glasspoelmachine aanschaffen.

Judovereniging Hikiwake

Hikiwake: "Judovereniging Hikiwake bestond vorig jaar 50 jaar. Een mijlpaal voor alle vrijwilligers, de leden en het bestuur. Wij zijn een kleine vereniging van bijna 70 leden met een prachtige dojo in het Multi Functionele Centrum aan de Weijver in Hoogwoud.
Met een kleine kern van vrijwilligers houden wij de vereniging draaiende, en kunnen zodoende de contributie betaalbaar houden. Dit is noodzakelijk, omdat judo voor vele junioren een 2e sport is. 
Onze judomat van 144 m2 is inmiddels 10 jaar oud, en hoognodig aan vervanging toe. Een nieuwe mat is heel duur en is heel veel geld voor onze vereniging. Een bijdrage van De Gemeenschapsveiling is derhalve meer dan welkom."

Stichting Kinderdorp Opmeer

Stichting Kinderdorp: "Stichting Kinderdorp Opmeer is een organisatie die voor verschillende doelgroepen een activiteitenweek organiseert in de laatste week van de zomervakantie op recreatieterrein De Weijver in Hoogwoud. De nadruk voor de ruim 700 deelnemende kinderen ligt op het timmeren van hutten, maar daarnaast kunnen deelnemers verschillende sport & spel activiteiten doen, alles onder begeleiding van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. In tijden van Corona houden wij er een alternatief Kinderdorp op na in eigen tuinen van deelnemers. Tijdens die edities betreffen het zo’n 300 deelnemende kinderen verspreid over 45 achtertuinen.
Een van de activiteiten tijdens Kinderdorp betreft een spelvorm met twee grote opblaasbare ballen (2 meter doorsnee). Gedurende de twee afgelopen alternatieve Kinderdorp in Eigen Tuin edities is er op huurbasis gebruik gemaakt van deze opblaas ballen. Het grote succes van de opblaasbare ballen in combinatie met het kostbare huurbedrag heeft de wens aangewakkerd de opblaas ballen zelf aan te schaffen. Dit om voor langere tijd plezier te hebben van de opblaasbare ballen, de zorgvuldigheid van de omgang van het product zelf in handen te hebben en kosten te besparen."
"Verder huren wij jaarlijks ook 2 reciprozagen en 1 afkortzaag voor in de zaaghoek van Kinderdorp, zodat kinderen langs kunnen lopen met pallets of platen om die naar wens te laten verzagen door een Handige Harry. Deze zouden we echter ook wel zelf willen aanschaffen, gezien we het elk jaar nodig hebben." 

 

Handbalvereniging Meteoor 

Wedstrijdtenues

Hockeyclub Spire 

Spire: "HC Spire heeft in 2021 in Hoogwoud een fantastisch nieuw clubhuis gerealiseerd, met hulp van de gemeente, sponsoren en veel vrijwilligers! De akoustiek blijkt echter voor een duidelijke verbetering vatbaar. In het clubhuis willen we daarom een groot geluidsabsorberend fotowandpaneel plaatsen, naast een aantal plafondpanelen, zodat het geluidsniveau naar beneden gaat en het een nog prettiger omgeving wordt om tijd door te brengen."

 

Voetbalvereniging VVS’46 

VVS: "Met een groeiende vereniging als VVS’46 willen we graag representatief voor de dag komen. Onze spelers hebben keurige voetbaltenues, maar voor de trainers en coaches kunnen we nog wel een stap maken. De huidige jassen zijn over de jaren versleten en zijn dus aan vervanging toe. Met een groeiend aantal spelende teams op het veld (en ook in de zaal overigens) willen wij graag investeren in 50 nieuwe coachjassen met het VVS’46 logo duidelijk zichtbaar. We hebben een keurige jas geselecteerd. Deze beschermt onze trainers en coaches perfect tegen vocht en afkoeling tijdens een natte herfst en een koude winterperiode."

Gymvereniging West-Friesland / Topturnen West 

Airmaterialen: Airbox en Airblok

Stichting Behoud Bonifatiuskerk

Stichting: "De Bonifatiuskerk is een prachtige kerk. Met name de toren is daarbij een beeldbepalend element in ons open Westfriese polderlandschap. Een mooie kerk ook van binnen. Deze kerk verdient het om behouden te blijven. Het is een rijksmonument.
Tijden veranderen. Voor de beleving van het geloof is het gebouw als zodanig voor de wekelijkse vieringen te groot geworden. Iedereen geeft zijn eigen invulling aan het geloof. Die vrijheid is een verworvenheid. Toch blijft het kerkgebouw ons altijd aanspreken. Een baken in ons landschap maar ook een plek van herinneringen, een ruimte waar we samen willen komen. Een mooi gebouw met een prachtige akoestiek.
Er worden in deze tijd kerken gesloopt. Veelal zijn dit kerken die niet meer kunnen worden onderhouden door de parochiegemeenschap. Onze gemeenschap is er altijd in geslaagd de Bonifatiuskerk op een juiste wijze in stand te houden door tijdig restauraties uit te voeren. Momenteel staat de kerk er piekfijn bij. Wanneer u zich bedenkt, dat het reguliere onderhoud aan onze kerk ongeveer tussen de €10.000,-- en €15.000,-- per jaar bedraagt, zult u begrijpen dat daarvoor altijd veel schouders nodig zijn om de financiële last te dragen.
Daarom zijn voor de Stichting tot behoud van de Bonifatiuskerk in Spanbroek de gelden die binnenkomen vanuit de Gemeenschapsveiling zeer welkom."

Muziekvereniging Erato

Erato: "Een aantal instrumenten uit het huidige instrumentarium is aan vervanging toe. Waar in het verleden complete secties tegelijk werden vervangen, wordt er nu voor gekozen om instrument voor instrument te vervangen. We hopen de eerste dit jaar te kunnen vervangen."

De Gemeenschapsveiling 2019 is achter de rug, de activiteiten en financiën zijn afgerond, de projecten gerealiseerd.
Nu zowel De Gemeenschapsveiling 2020 als die van 2021 zijn geannuleerd, start oktober 2021 de werving van partijen voor De Gemeenschapsveiling 2022.

Catalogus

Facebook

Instagram

Contact

    

VoetnootLOGOveilingtrans