user_mobilelogo

News2laatste nieuws

veilingaanmelden

Aanbieden koopjes     

aanmelden

Toppers Gemeenschapsveiling      

Ondanks dat in 2020 geen Gemeenschapsveiling is georganiseerd, wilde de organisatie de traditie van een jaarlijks Open Spanbroeker Sjoelkampioenschappen voor duo’s niet doorbreken.
Het idee werd opgevat een Elite-editie te organiseren met oud-winnaars en oud-deelnemers, aangevuld met prominente sjoelers uit het dorp.
Door corona kon deze in januari 2020 niet worden georganiseerd.
De organisatie, waarin Sjoelmeester Sjoerd Sneek plaats had gemaakt voor Frank Dekker, was niet voor één gat te vangen en had een nieuwe datum geprikt: 14 januari 2022.

Niet alleen een nieuwe datum. Dankzij een gulle sponsor was er zelfs geïnvesteerd in 8 nieuwe sjoelbakken. De allerbeste bakken, niveau Champions League, konden worden aangeschaft. Commissielid Frank Dekker kreeg van de ontwikkelaars van de bakken zelfs een eervolle uitnodigingen om in de fabriek in Noord-Frank te worden ingewijd in het prepareren, onderhouden en opslaan van de sjoelbakken.

Er werd ook geïnvesteerd in het deelnemersveld. Nog nooit was er de sjoelwereld zo'n fantastisch en sterk deelnemersveld vastgelegd. Onder de deelnemende duo’s maar liefst 6 oud-winnaars en 8 oud-finalisten. En natuurlijk duo Swart-Sneek.

Het mag niet zo zijn. Door de nieuwe, verscherpte corona-maatregelen van de persconferentie van 18 december is het onmogelijk om op 14 januari een sjoelwedstrijd te organiseren. De horeca dicht, geen groepen mensen dicht bij elkaar waardoor oefencampagnes geen doorgang konden vinden, reisbeperkingen waardoor oefenstages in Oostenrijk geannuleerd moesten worden.

Zelfs een beroep op de clausule dat 'professionele sporters wel mogen blijven sporten' had geen baat.

Het zij zo. We kijken of er bij versoepelingen wel weer iets mogelijk is. Voor nu: blijf gezond, blijf oefenen, geniet van elkaar.

Catalogus

Facebook

Instagram

Contact

    

VoetnootLOGOveilingtrans