Dankzij de geweldige opbrengst van de veiling van 1 oktober jl. kan Stichting De Gemeenschapsveiling niet alleen de projecten van de deelnemende vereniging ondersteunen en mogelijk maken. Zij kan ook een aantal projecten ondersteunen van sociaal-culturele organisaties.

Zo kon Stichting Muziek Opmeer blij worden gemaakt met een gift van € 1000.

Stichting Muziek Opmeer heeft als belangrijkste doel om de muziekeducatie en -participatie te bevorderen in de gemeente Opmeer. Zo is zij verantwoordelijk voor het kennis maken met muziekinstrumenten en het bevorderen van instrumentele lessen bij basisschoolkinderen.

Sinds kort krijgen ook de kinderen van de kinderdagverblijven muziekles door een impuls van Muziek Opmeer. Tante Kaatje (muziekdocente Karin Dijkstra) bezoekt wekelijkse de drie kinderdagverblijven in Opmeer.

Dankzij de gift kan een instrumentarium worden aangeschaft dat Kaatje meeneemt naar de lessen en waarmee de kinderen enthousiast zingen, musiceren en dansen.

De cheque is donderdag 17 november door veilingbestuurders Ton Koelemeijer en Femke Soederhuizen overhandigd aan Stephanie Burgerhout, Aanjager Muziek Opmeer in het bijzijn van Américo Santana Mendes, locatieleider van Partou Villa Pjotr, een van de deelnemende kinderdagverblijven.

Natuurlijk lieten de aanwezige kinderen zich hierbij muzikaal horen.