Jaarlijks ondersteunt Stichting De Gemeenschapsveiling een cultureel-maatschappelijk project in de gemeenschap. Dit jaar was gekozen voor Stichting Muziek Opmeer.
Onlangs werd door bestuursleden Nicolette Veenman en Ton Koelemeijer een cheque overhandigd aan de Muziekaanjagers Stéphanie Burgerhout en Meike Wilms.
Stichting Muziek Opmeer is door de gemeente Opmeer in het leven geroepen na het stopzetten van de muziekschool. Een van de activiteiten van Muziek Opmeer is het stimuleren van muzikale activiteiten op de basisscholen. Zo krijgen de kinderen onder schooltijd kennismakingslessen op een muziekinstrument. Kinderen die dit leuk vinden kunnen vervolgens na schooltijd 10 vervolglessen krijgen, waarna kan worden overgestapt op twee jaar muziekles tegen het lage tarief van € 125 per jaar.
Voor de binnenschoolse lessen is Muziek Opmeer bezig met het aanschaffen van een groot arsenaal aan instrumenten, die ook ingezet kunnen worden bij de regulieren muzieklessen op school. Voor dit doel zijn verschillende fondsen aangeschreven. Met de cheque van € 1000 van De Gemeenschapsveiling kunnen nog meer instrumenten worden aangeschaft.
Voor meer informatie: www.muziekopmeer.nl

(foto Nancy Holderbeke)