Tour de Fris is sinds 2011 een jaarlijks terugkerend wielerevenement waarbij jongeren de uitdaging aangaan om samen de finish over te fietsen. Na een maandenlange gezamenlijke voorbereiding stappen in de meivakantie ieder jaar zo’n veertig jongeren van 13 tot en met 16 jaar een week op de racefiets om een tocht van acht tot negenhonderd kilometer te rijden. De ene keer klinkt het startschot in Frankrijk, de andere keer in Denemarken. Maar waar het ook klinkt, de eindstreep ligt altijd in Hoogwoud. Daar worden de deelnemers door honderden trotse supporters én door de burgemeester van Opmeer als helden binnengehaald. Dit alles wordt begeleid door zo’n 30 vrijwilligers die iedere dag alle tenten afbreken en weer opbouwen, zorgen voor voedzame maaltijden voor, tijdens en na het fietsen en natuurlijk de groep begeleiden tijdens de etappes.
Van de bijdrage uit De Gemeenschapsveiling wil Tour de Fris investeren in een aantal nieuwe slaaptentjes, maar ook in een nieuwe (waterdichte) kooktent.

Met alle deelnemers en vrijwilligers maken we er ieder jaar weer een prachtige week van, waarin we altijd weer samen naar de finish gaan!